Metallskrot

Metallskrot

Metallskrot – olika typer av skrot

Metallskrot är ett samlingsnamn för de metaller som inte går under kategorin järn, och varierar i såväl egenskaper som pris. Något de däremot har gemensamt är att de är eftertraktade i återvinningssammanhang eftersom de är lätta att smälta ner och återanvända. Ju renare metallen är — desto bättre utfall och högre andrahandsvärde. Några vanliga metaller att återvinna är bland annat koppar, bly, aluminium, mässing och rostfritt.

Vi köper ditt metallskrot

På något märkligt sätt blir förrådet snabbt fullt av gamla bestick, träningsredskap, trasiga cyklar och andra saker som klassas som metallskrot. Det kan kännas jobbigt att ta tag i att rensa ut sådant som man inte använder, eftersom de flesta tror att det enda alternativet är att åka till återvinningscentralen och lämna sitt skrot där gratis. Men det finns faktiskt andra sätt att bli av med sina gamla saker på ett miljövänligt och smidigt sätt – samtidigt som man får betalt för det. Vi på Lindbergs tar nämligen emot metallskrot från privatpersoner och företag, och du får betalt som tack. Det blir alltså ungefär som att åka och panta flaskor eftersom du får tillbaka en del av det du betalade när du köpte produkten genom att återvinna den. På så vis gör du en god sak för både plånboken och miljön!

Visste du att vi genom att återvinna vårt gamla metallskrot kan spara upp till 85 procent energi? Det är möjligt eftersom metall i princip kan återvinnas oändligt många gånger. De flesta andra material har ett visst antal cyklar de kan återvinnas, men så är det alltså inte med
just metaller.

Både privatpersoner och företag

Hos oss på Lindbergs tar vi emot skrot från både privatpersoner och företag, men när det gäller just metaller finns det speciella regler att förhålla sig till. Vi kräver ID-handling och bankkonto från alla våra kunder, och privatpersoner kan endast sälja metall som motsvarar den normala förbrukningen från ett hushåll. När materialet kommit in till oss sorteras och analyseras det för att säkerställa att det håller en hög kvalitet. Därefter skickas det till smältverk för produktionen av den nya råvaran påbörjas. Tre dagar efter att du lämnat ditt skrot hos oss har du pengarna på ditt konto. Vi följer alltid de priser som bestäms av London Metal Exchange — det vill säga råvarubörsen för metaller. Metallpriser är dock väldigt
volatila och priset på metallskrot kan därför komma att variera flera procent från dag till dag.

Lindberg & Son AB – köper, säljer och återvinner metall och metallskrot i- och runt Stockholm, Södertälje, Forsbacka och Anderstorp.