Kabel

Kabelskrot

Återvinn ditt kabelskrot …

”De där gamla kablarna som legat och dammat och tagit plats i förrådet i flera år kan väl ändå inte vara värda någonting?”, kanske du tänker. Jo, faktum är att de är det! Vanligtvis åker privatpersoner iväg till soptippen eller den lokala återvinningscentralen när det är dags att göra sig av med sitt kabelskrot. Miljövänligt, förvisso, men om man dessutom kan tjäna
pengar på sitt skrot skulle det även kunna kännas lite bättre i plånboken.

…och få betalt

Hos oss på Lindbergs kan både privatpersoner och företag återvinna sitt kabelskrot och få betalt för det. Om man jämför kablarna som kommer från ett hushåll med de som kommer från industrin finns det dock stora skillnader. Därför kräver vi en ursprungshandling om du som privatperson vill sälja en mängd som överstiger en privat förbrukning eller med högre
CU-halt än 38 procent.

När materialet har kommit in till oss sorteras- och analyseras det för att säkerställa att det håller en hög kvalitet. Därefter skickas det till smältverk där produktionen av den nya råvaran påbörjas. Inom tre dagar efter att du lämnat ditt skrot hos oss har du pengarna på ditt konto. Vi följer alltid de priser som bestäms av London Metal Exchange — det vill säga  råvarubörsen för metaller. Metallpriser är dock väldigt volatila och priset på kabelskrot kan därför komma att variera flera procent från dag till dag.

Återvinning av kabelskrot är bra för miljön

Om vi regelbundet återvinner vårt gamla kabelskrot hjälps vi åt att ta steget mot ett mer miljövänligt och resurseffektivt samhälle genom att spara på jordens resurser. Återvinner vi åtta ton skrot motsvarar det den totala energiförbrukningen för en normalstor villa under ett år! Väljer du dessutom att vända dig till oss på Lindbergs när det är dags att återvinna ditt kabelskrot slår du två flugor i en smäll; du är med och bidrar till ett mer miljövänligt samhälle — samtidigt som du får betalt för det.

Lindberg & Son AB – köper, säljer och återvinner kabel och kabelskrot i- och runt Stockholm, Södertälje, Forsbacka och Anderstorp.