Elskrot

Elskrot

Utvecklingens baksida – mer elskrot

Under de senaste tjugo-trettio åren har utvecklingen av elektronik verkligen rusat framåt. Detta för med sig en hel del fördelar för oss människor, men den snabba utvecklingen och ständiga behovet av nya produkter har även en baksida. Ju mer tekniken utvecklas – desto mer elektronikskrot samlas i våra hem. Kanske har du en gammal tvättmaskin, brödrost, stålgrill eller andra elektroniska apparater där hemma som mest står och samlar damm i ett förråd? Istället för att samla alla gamla elektronikprylar på hög när de inte längre kommer till användning kan ni lämna in dem hos oss på Lindbergs och våran elektronikåtervinning. På så vis kan delar av de gamla apparaterna förädlas eller användas igen. Dessutom tjänar du pengar på din gamla elektronik när du lämnar in det till oss – vilket innebär att du är snäll mot både din plånbok och miljön.

Vi köper ditt elskrot

Vi på Lindbergs tar emot elektronikskrot från både privatpersoner och företag. Du får alltid betalt efter marknadspriset, och tre dagar efter att du lämnat ditt skrot hos oss har du pengarna på ditt konto. Metallpriser är väldigt volatila, och hur mycket du får betalt för ditt skrot kan därför komma att variera flera procent från dag till dag. Vi följer dock alltid de priser som bestäms av London Metal Exchange — det vill säga råvarubörsen för metaller.

Efter att du lämnat ditt skrot hos oss sorteras- och analyseras det för att säkerställa att materialet håller hög kvalitet. Därefter skickas det vidare till ett smältverk där den nya produktionen startas. Genom att lämna in ditt skrot till oss är du alltså med och ser till att material återvinns istället för att produceras på nytt. På så vis hjälper du till att spara på jordens resurser — samtidigt som du tjänar pengar på det!

Återvinning sparar energi

Genom att vi återvinner våra gamla prylar kan vi göra stora energibesparingar tillsammans. Återvinner vi åtta ton skrot motsvarar det den totala energiförbrukningen för en normalstor villa under ett år.

Lindberg & Son AB – köper, säljer och återvinner elektronikskrot i- och runt Stockholm, Södertälje, Forsbacka och Anderstorp.