Bly

Blyskrot

Vad är blyskrot?

Blyskrot hör till kategorin metallskrot, och återfinns i bland annat blyvikter, ammunition och bilbatterier. Bly är en tungmetall som är skadlig för både människor och djur. Därför är det viktigt att det återvinns på rätt sätt.

När dina gamla prylar i bly börjar bli gamla och inte längre användbara kan det vara lätt att tro att det enda alternativet man har är att lämna in det till en soptipp eller återvinningscentral. Men faktum är att det är möjligt både för privatpersoner och företag att få betalt för sitt gamla skrot genom att lämna in det hos oss på Lindbergs. Det fungerar alltså ungefär på samma sätt som när du pantar en flaska, eftersom du får tillbaka en del av det du betalade när du köpte produkten när du återvinner den. På så vis gör du en god sak för både plånboken och miljön!

Vi köper ditt blyskrot

Vi på Lindbergs tar emot blyskrot från både privatpersoner och företag. När materialet har kommit in till oss sorteras- och analyseras det för att säkerställa att det håller en hög kvalitet. Därefter skickas det till smältverk där produktionen av den nya råvaran påbörjas. Tre dagar efter att du lämnat ditt skrot hos oss har du pengarna på ditt konto. Metallpriser är väldigt volatila, och hur mycket du får betalt för ditt skrot kan därför komma att variera flera procent från dag till dag. Vi följer dock alltid de priser som bestäms av London Metal Exchange — det vill säga råvarubörsen för metaller.

Återvinning av bly

Om vi regelbundet återvinner vårt gamla blyskrot hjälps vi åt att ta steget mot ett mer miljövänligt och resurseffektivt samhälle genom att spara på jordens resurser. Återvinner vi åtta ton skrot motsvarar det den totala energiförbrukningen för en normalstor villa under ett år! Väljer du dessutom att vända dig till oss på Lindbergs när det är dags att återvinna ditt blyskrot slår du två flugor i en smäll; du är med och bidrar till ett mer miljövänligt samhälle — samtidigt som du får betalt för det.

Lindberg & Son AB – köper, säljer och återvinner bly och blyskrot i- och runt Stockholm, Södertälje, Forsbacka och Anderstorp.